FN Blog / Világnapló / Regionális szuverenitás
Nyomtatás Betűméret
Regionális szuverenitás 2009-08-07 21:49:55
Egy jelentős japán párt többek között a regionális szuverenitás bevezetését igéri választóinak, és se a mennyezet nem szakad le, se az ország nem hull darabokra.

A Japán Demokrata Párt öt választási ígérete közül a negyedik a Regionális szuverenitás figyelemreméltó címet viseli. A párt választási manifesztumának elején (a 2. oldalon) olvasható az alábbi rövid, de magvas szöveg: "A DPJ bevezeti a regionális szuverenitást. Első lépésként jelentősen megnöveli a helyi kormányzatok független ellenőrzése alatti pénzalapokat."

A felállítandó új kormány öt elve közül az ötödik, ugyanígy, a centralizált kormányzásról a regionális szuverenitásra való áttérést vetíti előre.

Az erdélyieknek (meg persze a mindenki által elfelejtett magyarországi régiók híveinek is) oda kellene figyelni. A legérdekesebb, hogy az a párt, amely az előrejelzések szerint minden bizonnyal meg fogja nyerni az augusztus 30-án megtartandó parlamenti választásokat, mer így beszélni, és se a mennyezet nem szakad le, se az ország nem hull darabokra.  

    


Cimkék: Japán, regionalizmus, Erdély, régiók

Megosztás

8 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!