FN Blog / Világnapló / Az európai szocialisták és a szélsőjobboldal
Nyomtatás Betűméret
Az európai szocialisták és a szélsőjobboldal 2009-12-11 00:04:41
A szocialisták magától értetődőnek tekintik, hogy összefogjanak a szélsőjobboldallal annak érdekében, hogy visszakerüljenek a hatalomba.

 

Jean Quatremer, aki Charlemagne, a The Economist kolumnistája és bloggere szerint  az Európai Unió legolvasottabb brüsszeli bloggere (Magyarországon, ahol még az egyetemisták sem tudnak franciául, ez nyilván nem így van) azt írja tegnapi jegyzetében, hogy az európai szocialisták prágai kongresszusának döntése, amelynek értelmében a populista HZDS-szel és az ultranacionalista Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) koalícióra lépő szlovák szocialista pártot (Smer-SD) 93%-os többséggel visszavették az Európai Szocialista Pártba, arról árulkodik, hogy az Unió legtöbb országában kisebbsége került európai szocialisták komoly identitásválsággal küzdenek.

 

Az Európai Szocialista Párt döntéséhez elegendőnek bizonyult Robert Fico és Jan Slota közös levele, amelyben a két szlovák pártvezér kötelezettséget vállalt arra nézve, hogy tiszteletben tartja az európai értékeket, különösen pedig a kisebbségek jogait. Egyedül az MSZP küldöttsége szavazott a reintegráció ellen, úgyhogy érthető, hogy Jura Horvath, a SMER külügyi felelőse oda volt a boldogságtól: „Számunkra ez nagy elégtétel és bátorítás. Reintegrációnk azt biznyítja, hogy helyes úton járunk.”

 

Az amúgy baloldali Quatremer lakonikus kommentárja elgondolkoztató: „Ha jól értjük e döntés értelmét, a szocialisták magától értetődőnek tekintik, hogy összefogjanak a szélsőjobboldallal annak érdekében, hogy visszakerüljenek a hatalomba.”       

 

*

 

Ha valaki szeretné megtudni, hogyan lett a belga Herman Van Rompuy európai elnök, és hogyan lett az angol Catherine Ashton európai külügyminiszter, akkor olvassa el Qutremernek ezt a bejegyzését.  


Cimkék: Európai Szocialista Párt, Jan Slota, Robert Fico, Charlemagne, Jean Quatremer

Megosztás

8 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. primula 2010-01-09 04:36:18
szeretném ha a nyugdijasokkal többet foglalkoznának és főleg azokkal ,hogy lesz akik rokkant nyugdijasok, de lassan elérik nyugdijas éveiket is. És főleg azt magyaráznák el hogy a rendszerváltás idején a ,ill a bruttósitás alatt ill. közvetlenűl utána megszünt vállalatok dolgozói milyen kondiciókra számíthatnak. pl.ha az én rokkant nyugdijam most 36800 Ft akkor arra számíthatok hogy évente egy két ezer forinttal emelik a rknyugd-m.Szépek a kilátásaim nemde!
2. Molnár Gusztáv 2009-12-17 20:35:41
Kedves pupupapa!
Egy kérdés, és egy kis pontosítás:
1. Van-e fegyvertartási engedélye?
2. A francia blogger nem arról beszél, hogy a (szélső)jobbikosok akarnak összefogni a szocialistákkal,hanem arról, hogy a szocik (történetesen a szlovákok) fognak össze a szélsőjobbal, és hogy ezt a Szocialista Internacionálé valamilyen oknál fogva tolerálja.
1. pupupapa 2009-12-17 07:26:30
Nem tudom kik irják ezeket a marhaságokat,hogy csak példát emlitsek én jobbikos vagyok 9.évet sóztak rám a komcsik és maguk szerint én össze fognék ezekkel a mocsodékokkal.Ha jobbik össze állna zsidókommunista bandával személyesen lőném fejbe a jobbik elnökét ennyit az összefogásról azoknak akik ilyeneket feltételeznek azt üzenem.hogy jövöre találkozunkés egy-két baromagyúnak elfogom magyarázni hogy a komcsi sohasem lesz az emeberekért mert ezek csak lopni csalni hazudni és az embereket egymás ellen uszitani tudnak.

2009.12.17. Üdv:Jobbikos

Szóljon hozzá!